24. 9. 2024
Autor: Gabriela Smolková
Marocký kuřecí tagine s citronem
zdroj: Recepty 24/7

Připravte si autentický marocký kuřecí tagine s citronem a zažijte explozi chutí přímo u vás doma! Tento tradiční recept nabízí kombinaci šťavnatého kuřete, osvěžujícího citronu a aromatických koření, jako je koriandr, šafrán a zázvor. Ideální jídlo pro rodinnou večeři nebo speciální příležitost. S naším podrobným návodem zvládne přípravu každý!

Suroviny

  • 1 celé kuře, rozdělené na části
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 cibule, nakrájené na kroužky
  • 3 stroužky česneku, nadrobno nasekané
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička kurkumy
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1 citron, očištěný a nakrájený na plátky
  • 1 hrst zelených oliv
  • 1 hrst čerstvého koriandru, hrubě nasekaného
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Postup

  1. V tagine nebo velké hluboké pánvi rozehřejte olivový olej na středním ohni.
  2. Přidejte cibuli a česnek a smažte, dokud nezměknou a nezačnou zlátnout.
  3. Přidávejte kuřecí kusy a opečte je ze všech stran dozlatova.
  4. Přisypte zázvor, koriandr, kurkumu a skořici a dobře promíchejte, aby se kuře obalilo kořením.
  5. Přidejte plátky citronu a olivy a mírně promíchejte.
  6. Nalijte dostatek vody, aby byly suroviny téměř pokryté, přiveďte k varu, pak snižte teplotu a dusíte pod pokličkou asi 30 minut.
  7. Zkontrolujte chuť a případně dochuťte solí a pepřem.
  8. Na závěr přidejte nasekaný koriandr a nechte ho jen krátce provonět jídlo.
  9. Podávejte přímo v tagine s čerstvým chlebem nebo kuskusem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *