3. 2. 2025
Autor: Gabriela Smolková
zdroj: Recepty 24/7
Zkuste tento úžasný recept na marocký cuscus s kuřecím masem, který vám přinese exotické chutě přímo na váš stůl. Jedná se o bohaté a zdravé jídlo plné barev a vůní, ideální pro rodinné obědy nebo večeře. V našem receptu se dozvíte, jak správně připravit křehké kuřecí maso, smíchat ho s tradičním cuscusem a obohatit o rozmanité marocké koření. Doporučujeme servírovat s čerstvými bylinkami a citrónem pro dokonalý gastronomický zážitek! Přečtěte si celý postup a staňte se mistrem v přípravě této lahodné a nutričně vyvážené pokrmy.
Suroviny
- 300 g kuřecího masa (prsa nebo stehna)
- 200 g cuscusu
- 1 velká cibule, nakrájená na kousky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 červená paprika, nakrájená na kousky
- 1 žlutá paprika, nakrájená na kousky
- 200 ml kuřecího vývaru
- 2 lžičky mletého koriandru
- 2 lžičky mletého kmínu
- 1 lžička kurkumy
- Sůl a černý pepř dle chuti
- Olivový olej
- Čerstvý koriandr nebo petrželka na ozdobu
Postup
- Přiveďte kuřecí vývar k varu a přes ní zalijte cuscus, kryjte a nechte nabobtnat podle pokynů na obalu.
- Mezitím si na středně rozpálené pánvi rozehřejte olivový olej a opražte kuřecí maso dozlatova a do měkka. Přidejte sůl a pepř podle chuti. Vyjměte maso z pánve a odložte na stranu.
- Na zbývajícím oleji osmažte cibuli s česnekem, dokud cibule nezměkne. Poté přidejte papriky a smažte, dokud nezměknou.
- Do zeleninové směsi vmíchejte mletý koriandr, kmín a kurkumu, promíchejte a smažte asi 1 minutu, aby se uvolnily aroma koření.
- Přidejte zpět kuřecí maso a vše dobře promíchejte.
- Přidejte cuscus k masu a zelenině, promíchejte, aby se ingredience rovnoměrně rozložily.
- Přiklopte a duste na mírném ohni asi 5 až 10 minut, aby se chutě spojily.
- Před podáváním posypte čerstvě nasekaným koriandrem nebo petrželkou.