11. 9. 2023
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Tento lahodný recept na marockou cizrnu s kuřecím masem vás přenese do exotického světa orientální kuchyně. Kombinace koření, čerstvých bylinek a aromatických surovin dává této pokrmu neodolatelnou chuť a vůni. Bonusovým efektem je zdravá kombinace bazalky, koriandru a šalotky, která dodá vašim sentidos nezaměnitelnou příchuť. Připravte se na nevšední gastronomický zážitek a vydejte se na cestu ochutnávek vzrušujícího marockého jídelníčku přímo z pohodlí vaší kuchyně.
Suroviny
- 200 g suché cizrny
- 400 g kuřecího masa (nakrájeného na kostky)
- 1 cibule (nadrobno nakrájená)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 rajče (na kostičky nakrájené)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce rajčatového džusu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- ½ lžičky kurkumy
- ½ lžičky mletého skořice
- ½ lžičky červené papriky (volitelné, podle chuti)
- 500 ml kuřecího vývaru
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Ve velkém hrnci nechte cizrnu přes noc namočenou ve vodě.
- Druhý den cizrnu sceděte a přelijte čistou vodou. Přiveďte k varu a vařte 1-2 hodiny, nebo dokud není cizrna měkká. Sceděte a nechte stranou.
- V hluboké pánvi zahřejte olivový olej a osmahněte nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte nakrájené kuřecí maso a smažte, dokud není zprudka opečené ze všech stran.
- Přidejte nakrájené rajče, rajčatový džus a všechny koření. Dobře promíchejte.
- Postupně přidejte vařenou cizrnu a kuřecí vývar. Přiveďte k varu, snižte plamen a vařte přibližně 30 minut, nebo dokud se omáčka zahustí.
- Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Podávejte s kuskusem nebo chlebem a ozdobte čerstvou bylinkou.