30. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
Marocké kuřecí tajine s olivami
zdroj: Recepty 24/7

Marocké kuřecí tajine s olivami je lahodně aromatické jídlo, které vás zavede do tradičních chuťových pláně marocké kuchyně. Tenhle recept je plný exotických koření, kuřecího masa a oliv, které se spolu krásně doplňují. Připravit ho není žádný problém, ať už jste zkušený kuchař nebo začátečník. Tento tajine jistě potěší vaše chuťové pohárky a ocení ho i vaši hosté.

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa (prasátka)
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/4 lžičky mletého gříšku
  • 1/4 lžičky mletého kardamomu
  • 1 hrnek oliv
  • 1 hrnek kuřecího vývaru (prasátka)
  • 2 lžíce nasekaného koriandru
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravíme všechny suroviny. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, cibuli a česnek nasekáme na drobno.
  2. V hrnci s tlustým dnem zahřejeme olivový olej a osmahneme na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  3. Přidáme kuřecí maso a orestujeme ho ze všech stran, dokud nezezlátne. Poté přidáme všechny mleté koření, promícháme a podlijeme vývarem.
  4. Přikryjeme hrnec a necháme tajine vařit při nízké teplotě po dobu asi 45-60 minut, dokud maso nezměkne.
  5. Když je maso hotové, přidáme olivy a necháme jen okrajem povařit dalších 10 minut.
  6. Na závěr dochutíme solí a pepřem a posypeme nasekaným koriandrem.
  7. Podáváme s kuskusem nebo chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *