22. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Marocké kuřecí tajine s citronem
zdroj: Recepty 24/7

Marocké kuřecí tajine s citronem je tradiční pokrm plný exotických chutí, který okouzlí vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tenhle recept a přenesete se do slunné Maroka prostřednictvím jedinečné kombinace kuřecího masa, citronů, koření a zeleniny. Vařte jako Maročané a užijte si lahodný zážitek plný aroma a chutí.

Suroviny:

  • 500 g kuřecího masa (nakrájeného na kostky)
  • 1 cibule (nasekaná)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 čajová lžička mletého kurkumy
  • 1 čajová lžička mletého koriandru
  • 1 čajová lžička mletého kmínu
  • 1 citron (nakrájený na plátky)
  • olivový olej
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá petržel na ozdobení

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  2. Přidejte kuřecí maso a orestujte ho z obou stran, dokud není zlatavé barvy.
  3. Přidejte kurkumu, koriandr a kmín a promíchejte.
  4. Přidejte plátky citronu a zalijte vodou tak, aby maso bylo zcela ponořené.
  5. Zakryjte poklicí a nechte dusit na mírném ohni asi 30 minut, dokud maso není měkké.
  6. Případně dochuťte solí a pepřem a podávejte posypané nasekanou petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *