26. 5. 2024
Autor: Michaela Srncová
Marocké kuře s mandlí a šafránem.
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si exotickou chuť Marockého kuřete s mandlí a šafránem doma! Tento lahodný recept vás okouzlí kombinací křupavých mandlí, lahodného kuřecího masa a jemného aroma šafránu. Vaříme společně kulinářskou exotiku!

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 2 cibule
  • 2 česnekové stroužky
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého kurkuma
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • špetka safránu
  • 100 g mandlí
  • olivový olej
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na olivovém oleji orestujeme nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezezlívou.
  2. Přidáme kuřecí prsa nakrájená na menší kousky a orestujeme z obou stran do zlatova. Dochutíme solí a pepřem.
  3. Přidáme skořici, kurkumu, zázvor a šafrán. Promícháme a necháme chvíli restovat.
  4. Přilijeme trochu vody a necháme dusit, dokud maso není měkké.
  5. Přidáme loupané mandle a necháme provařit pár minut.
  6. Podáváme s rýží nebo plackami naan. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *