26. 5. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Užijte si exotickou chuť Marockého kuřete s mandlí a šafránem doma! Tento lahodný recept vás okouzlí kombinací křupavých mandlí, lahodného kuřecího masa a jemného aroma šafránu. Vaříme společně kulinářskou exotiku!
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 2 cibule
- 2 česnekové stroužky
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého kurkuma
- 1 lžička mletého zázvoru
- špetka safránu
- 100 g mandlí
- olivový olej
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na olivovém oleji orestujeme nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezezlívou.
- Přidáme kuřecí prsa nakrájená na menší kousky a orestujeme z obou stran do zlatova. Dochutíme solí a pepřem.
- Přidáme skořici, kurkumu, zázvor a šafrán. Promícháme a necháme chvíli restovat.
- Přilijeme trochu vody a necháme dusit, dokud maso není měkké.
- Přidáme loupané mandle a necháme provařit pár minut.
- Podáváme s rýží nebo plackami naan. Dobrou chuť!