28. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Marocká tajine z beránka je lahodný tradiční recept plný exotických koření a chutí. Zkuste připravit tento jedinečný pokrm a dostanete se alespoň na chvíli na cestu do Orientu. S tímto receptem si určitě uděláte radost svým chuťovým buňkám!
Suroviny
- 500g beránka nakrájeného na kousky
- 2 cibule nakrájené na plátky
- 2 brambory nakrájené na kostičky
- 2 mrkve nakrájené na kolečka
- 2 rajčata nasekaná na kousky
- 100g oliv bez pecky
- 50g rozinek
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička mletého koriandru
- sůl a pepř podle chuti
- olej
Postup
- Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm cibuli.
- Přidáme maso a restujeme ho dozlatova.
- Přidáme všechny koření a promícháme.
- Po chvíli přidáme zbytek zeleniny, olivy a rozinky.
- Přilijeme trochu vody a necháme vařit pod poklicí asi 1 hodinu, dokud maso není měkké.
- Po uvaření můžeme dochutit solí a pepřem podle chuti.
- Tajine podáváme s chlebem nebo kuskusem.