3. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Marocká tajin s hovězím masem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento chutný recept na Marockou tajin s hovězím masem, tradiční marocké jídlo plné exotických koření a omáček. S tímto receptem si jednoduše připravíte lahodné jídlo, které potěší nejen vaše chuťové buňky, ale i vaše blízké. Sledujte náš krok za krokem návod a připravte si skvělou večeři plnou orientálních vůní a chutí.

Suroviny

  • 500g hovězího masa (na kostkách)
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 papriky (červená a zelená)
  • 2 rajčata
  • 100g oliv
  • 100g sušených švestek
  • 100g mandlek
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička koriandru
  • 1 lžička čerstvého zázvoru (nastrouhaného)
  • 1 lžička sladké papriky
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm na kostky nakrájené hovězí maso.
  2. Přidáme na plátky nakrájenou cibuli a stroužky prolisovaného česneku a restujeme, dokud cibule nezezlátne.
  3. Přidáme na proužky nakrájené papriky a osmahneme je.
  4. Přisypeme na kostky nakrájená rajčata, olivy, na čtvrtiny nakrájené sušené švestky a mandle.
  5. Přidáme koření – kurkumu, skořici, koriandr, zázvor, sladkou papriku, sůl a pepř.
  6. Zalijeme trochou vody, zakryjeme poklicí a vaříme na mírném ohni asi 1,5 hodiny, dokud maso není měkké.
  7. S podušenou rýží podáváme horké. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *