Marocká tagine s jehněčím a švestkami je exotické jídlo plné vůní a chutí. Kombinace měkkého jehněčího masa, sladkých švestek a koření vytváří lahodnou a nepřehlédnutelnou chuťovou kombinaci. Naučte se připravit tento tradiční marocký pokrm a překvapte své smysly novými dobroty.
Suroviny
- 500g jehněčího masa, nakrájeného na kostky
- 1 cibule, nakrájená na plátky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- Špetka soli a pepře
- 500 ml vývaru
- 150g sušených švestek
- 100g mandlek
- Na podávání: čerstvá petrželka
Postup
1. Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli dozlatova, poté přidáme česnek a jemně nasekaný špetkou soli.
2. Přidáme jehněčí maso, které osmahneme dozlatova. Přidáme kurkumu, skořici, kmín a koriandr. Promícháme a restujeme chvíli.
3. Přidáme vývar a necháme vařit na mírném ohni asi hodinu, dokud maso není měkké.
4. Přidáme sušené švestky a necháme vařit dalších 15 minut, dokud nezměknou.
5. Před podáváním posypeme smaženými mandlemi a nasekanou petrželkou. Podávejte s plackami nebo rýží.