24. 7. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Marocká krevetová tagine je lahodný a exotický recept, který okouzlí vaše chuťové buňky. V této tradiční marocké pokrmu se spojují aromatické koření, čerstvé bylinky a šťavnaté krevety, což vytváří lahodnou kombinaci chutí. Nechte se unést na cestu do orientální kuchyně a vyzkoušejte připravit si doma tuto lahodnou tagine. S receptem na Marockou krevetovou tagine našince čeká skvělý kulinářský zážitek plný vůní a chutí. Buďte mistrem domácí kuchyně a připravte si tento exotický pokrm pro svou rodinu a přátele.
Suroviny
- 400g krevet
- 1 veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička koriandru
- 1 lyžička kurkumy
- 1/2 lyžičky kajenského korenia
- 1/2 lyžičky mletého kardamónu
- 1 citrón
- 250g cherry paradajky
- čerstvá petržlenová nasekaná na ozdobenie
- sůl a čierne korenie podľa chuti
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
Postup
- Na rozohriatej panvici rozpustíme maslo a pridáme krevety. Opečieme ich zo všetkých strán, vyberieme zo zostavajúcej šťavy a straníme na teplom mieste.
- Do panvice vložíme nasekanú cibuľu, cesnak a korenie. Orestujeme dozlatista.
- Pridáme cherry paradajky nakrájané na polovice, citrónovú šťavu a olivový olej. Za stáleho miešania necháme dusiť asi 5 minút.
- Do zmesi pridáme krevety a necháme prevrieť. Dochutíme soľou a čiernym korením.
- Podávame s čerstvou petržlenovou a plátkami citróna. Podávame s couscousom alebo kuskusom.