24. 7. 2024
Autor: Michaela Srncová
Marocká krevetová tagine
zdroj: Recepty 24/7

Marocká krevetová tagine je lahodný a exotický recept, který okouzlí vaše chuťové buňky. V této tradiční marocké pokrmu se spojují aromatické koření, čerstvé bylinky a šťavnaté krevety, což vytváří lahodnou kombinaci chutí. Nechte se unést na cestu do orientální kuchyně a vyzkoušejte připravit si doma tuto lahodnou tagine. S receptem na Marockou krevetovou tagine našince čeká skvělý kulinářský zážitek plný vůní a chutí. Buďte mistrem domácí kuchyně a připravte si tento exotický pokrm pro svou rodinu a přátele.

Suroviny

  • 400g krevet
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička koriandru
  • 1 lyžička kurkumy
  • 1/2 lyžičky kajenského korenia
  • 1/2 lyžičky mletého kardamónu
  • 1 citrón
  • 250g cherry paradajky
  • čerstvá petržlenová nasekaná na ozdobenie
  • sůl a čierne korenie podľa chuti
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja

Postup

  1. Na rozohriatej panvici rozpustíme maslo a pridáme krevety. Opečieme ich zo všetkých strán, vyberieme zo zostavajúcej šťavy a straníme na teplom mieste.
  2. Do panvice vložíme nasekanú cibuľu, cesnak a korenie. Orestujeme dozlatista.
  3. Pridáme cherry paradajky nakrájané na polovice, citrónovú šťavu a olivový olej. Za stáleho miešania necháme dusiť asi 5 minút.
  4. Do zmesi pridáme krevety a necháme prevrieť. Dochutíme soľou a čiernym korením.
  5. Podávame s čerstvou petržlenovou a plátkami citróna. Podávame s couscousom alebo kuskusom.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *