20. 10. 2024
Autor: Michaela Srncová
Marocká hrachová polévka s masem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou Marockou hrachovou polévku s masem, která je plná exotických chutí a aromatických koření. Tento tradiční recept je skvělou volbou pro oběd nebo večeři a jistě potěší všechny milovníky pikantních pokrmů. Sledujte náš jednoduchý postup a uvařte si tuto lahodnou polévku doma!

Suroviny

  • 250g sušeného hrachu
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 1 paprika
  • 500g hovězího masa na guláš
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička soli
  • čerstvě mletý černý pepř
  • čerstvá petrželka na ozdobu

Postup

  1. Večeři hrách přes noc nechte namočený ve vodě.
  2. Cibuli, česnek, mrkev a papriku nakrájejte na malé kostky a osmahněte na pánvi.
  3. Přidejte maso a opékejte dozlatova.
  4. Přidejte rajčatový protlak a restujte dalších pár minut.
  5. Hrách scedělte a vložte do hrnce, zalijte vodou a začněte vařit.
  6. Přidejte osmaženou zeleninu s masem do hrnce s hrachem.
  7. Přidejte všechny koření a nechte vařit na mírném ohni, dokud není hrách měkký.
  8. Případně přidávejte vodu, pokud je polévka příliš hustá.
  9. Polévku dochuťte solí a pepřem a podávejte posypanou nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *