20. 10. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou Marockou hrachovou polévku s masem, která je plná exotických chutí a aromatických koření. Tento tradiční recept je skvělou volbou pro oběd nebo večeři a jistě potěší všechny milovníky pikantních pokrmů. Sledujte náš jednoduchý postup a uvařte si tuto lahodnou polévku doma!
Suroviny
- 250g sušeného hrachu
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 1 paprika
- 500g hovězího masa na guláš
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička soli
- čerstvě mletý černý pepř
- čerstvá petrželka na ozdobu
Postup
- Večeři hrách přes noc nechte namočený ve vodě.
- Cibuli, česnek, mrkev a papriku nakrájejte na malé kostky a osmahněte na pánvi.
- Přidejte maso a opékejte dozlatova.
- Přidejte rajčatový protlak a restujte dalších pár minut.
- Hrách scedělte a vložte do hrnce, zalijte vodou a začněte vařit.
- Přidejte osmaženou zeleninu s masem do hrnce s hrachem.
- Přidejte všechny koření a nechte vařit na mírném ohni, dokud není hrách měkký.
- Případně přidávejte vodu, pokud je polévka příliš hustá.
- Polévku dochuťte solí a pepřem a podávejte posypanou nasekanou petrželkou.