11. 9. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Marinovaný losos s broskvami
zdroj: Recepty 24/7

Marinovaný losos s broskvemi je lahodný recept, který vaše chuťové buňky nadchne. Tento recept kombinuje svěží lososové filé, které je marinováno v aromatické směsi z bylinek a citronu. K tomu přidáme sladké broskve, které dodají jídlu dokonalou rovnováhu chutí. S tímto jednoduchým a zdravým receptem si můžete vychutnat výjimečnou večeři, která potěší jak vás, tak i vaše blízké.

Suroviny

  • 4 filety lososa
  • 2 broskve
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky medu
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravte marinádu. Ve skleničce smíchejte olivový olej, med, sójovou omáčku, nasekaný česnek, sůl a pepř.
  2. Lososové filety opláchněte a osušte. Položte je do misky a potřete marinádou z obou stran. Nechte alespoň 30 minut marinovat v chladničce.
  3. Broskve umyjte, rozkrojte na půlky a odstraňte pecky. Nakrájejte je na tenké plátky.
  4. Do nelepivé pánve nebo grilovacího roštu předehřátého na střední teplotu dejte lososové filety s marinádou. Grilujte je z obou stran po dobu přibližně 4-5 minut nebo dokud nejsou krásně zlatavě hnědé.
  5. V posledních dvou minutách grilování přidejte na grilovací plochu broskve. Grilujte je jen z jedné strany, aby zůstaly lehce křupavé.
  6. Servírujte marinovaný losos s grilovanými broskvemi. Můžete přidat ještě čerstvé bylinky jako petržel nebo kytičky rukoly. Podávejte s rýží, zeleninovým salátem nebo pečenými bramborami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *