12. 7. 2024
Autor: Michaela Srncová
Mansaf s jehněčím a jogurtem
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si tradiční jordánský recept na mansaf s jehněčím, na který se dívá celá rodina. Tento bohatý a slavnostní pokrm se podává s aromatickou rýží a hustým jogurtovým omáčkou. Podívejte se na náš jednoduchý recept a připravte si lahodné jídlo plné orientálních chutí.

Suroviny

  • 500g jehněčího masa
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 l hovězího vývaru
  • 2 šálky bílé rýže
  • 2 šálky jogurtu
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička kmínu
  • Olivový olej
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli a česnek.
  2. Přidáme nakrájené kousky jehněčího masa a restujeme dozlatova.
  3. Přilijeme hovězí vývar a necháme vařit asi 1 hodinu, dokud maso není měkké.
  4. Přidáme tymián, kmín, sůl a pepř a necháme vařit dalších 15 minut.
  5. Mezitím uvaříme rýži podle návodu na obalu.
  6. Poté, co je maso hotové, podáváme ho na rýži posypané jogurtem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *