15. 4. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Mangový kulajda s koriandrem.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou a exotickou mangovou kulajdu s koriandrem! Tento recept kombinuje tradiční chuť české kulajdy s osvěžující sladkostí manga a pikantním aroma koriandru. Skvělá volba pro ty, kteří chtějí ochutnat něco nového a zajímavého. Naučte se, jak si připravit tento lahodný pokrm doma a pořádně si ho užijte!

Suroviny

  • 2 zralé mangy
  • 1 cibule
  • 2 brambory
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • svazek koriandru

Postup

  1. Nejprve oloupejte a nakrájejte mango, cibuli, brambory a česnek na menší kousky.
  2. V hrnci rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli a česnek.
  3. Přidejte nakrájené mango a brambory a restujte je asi 5 minut.
  4. Zalijte zeleninovým vývarem a nechte vařit, dokud se brambory nezměknou.
  5. Poté vše rozmixujte do hladkého krému.
  6. Přilijte smetanu ke šlehání a dobře promíchejte.
  7. Ochutnejte a případně dosolte a opepřete podle chuti.
  8. Servírujte posypané nasekaným koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *