10. 2. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Mangová pikantní omáčka
zdroj: Recepty 24/7

Mangová pikantní omáčka je lahodný omamně sladký a trochu pikantní recept, který dokonale doplní mnoho pokrmů. Tato omáčka je vyrobená z čerstvých mang a kombinace koření, které jí dodávají tajemnou chuť. S její jedinečnou kombinací sladkosti a koření se stane tato omáčka skvělým doplňkem k masu, rybám, salátům nebo dokonce zelenině. Návod na její přípravu je jednoduchý a bude trvat pouze pár minut. Pokuste se a vychutnejte si její oslnivé a pikantní chuť, která jistě okoření vaše jídla.

Suroviny

  • 2 manga
  • 2 červené papriky
  • 2 pálivé papričky
  • 3 stroužky česneku
  • 2 cm zázvoru
  • šťáva z 2 limetek
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička hnědého cukru
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • hrst mátových lístků

Postup

  1. Odejměte slupky z mang a nakrájejte je na menší kousky. Odstraňte semena z červených paprik a nakrájejte papriky na proužky. Odkrojte stonky a semena pálivých papriček a nakrájejte je na malé kousky. Oloupejte a nastrouhejte česnek a zázvor.
  2. V mixéru smíchejte mangy, červené papriky, pálivé papričky, česnek, zázvor, šťávu z limetek, rybí omáčku, sójovou omáčku a hnědý cukr. Mixujte, dokud nedosáhnete hladké konzistence.
  3. Přeneste směs do hrnce a zahřívejte na středním ohni. Vařte asi 10 minut, občas míchejte.
  4. V malé misce smíchejte kukuřičný škrob s trochou vody, dokud nedosáhnete hladké pasty. Přidejte tuto pastu do omáčky a vařte další 2-3 minuty, nebo dokud omáčka nezhoustne.
  5. Omáčku přelijte do skleničky a nechte vychladnout. Před podáváním přidejte mátové lístky a promíchejte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *