17. 11. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Osvežující směs sladkého manga a lahodného rybího ceviche vytvoří skvělou kombinaci chutí pro horké letní dny. Připravte si tento exotický pokrm plný vitamínů a minerálů a nechte se unést tropickou atmosférou jeho přípravy.
Suroviny
- 200g čerstvého bílého masa ryby (např. mořská bass, treska)
- 2 mango
- 1 červená cibule
- 2 limetky
- 1 avokádo
- čerstvá koriandr
- sůl, pepř
- olivový olej
Postup
- Rybu nakrájejte na malé kostičky a dejte do misky.
- Mango oloupejte, zbavte pecky a nakrájejte na stejné kostičky jako rybu.
- Cibuli nakrájejte na tenké půlky a vmíchejte do ryby a manga.
- Přidejte na drobné kostičky nakrájené avokádo.
- Pro přípravu omáčky smíchejte šťávu z limetek, olivový olej, nadrobno nasekaný koriandr, sůl a pepř.
- Pour the sauce over the fish mixture, stirring gently to combine.
- Place in the fridge to marinate for at least 30 minutes.
- Serve chilled as an appetizer or light meal.