14. 12. 2023
Autor: Michaela Srncová
Mandlová marocká polévka
zdroj: Recepty 24/7

Mandlová marocká polévka je exotické jídlo, které svými bohatými chutěmi přivádí do vaší kuchyně kousek Orientu. Tato polévka je připravena z jemně mletých mandlí, kokosového mléka, rajčat a směsi koření, jako je paprika, koriandr a kurkuma. Sýrová chuť mandlí se sladkou příchutí kokosu vytváří dokonalou kombinaci, která se skládá z uklidňujících a křupavých textur. Tato lehká a zdravá polévka je ideální jako předkrm nebo samostatné jídlo pro vegetariány i vegany. Vyzkoušejte tento autentický recept mandlové marocké polévky a dejte si do svého jídelníčku chutě z Orientu.

Suroviny

  • 200 g mandlí
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Mandle spařte vroucí vodou, nechte vychladnout a oloupejte.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kousky.
  3. V hrnci na olivovém oleji osmahněte cibuli a česnek dozlatova.
  4. Přidejte spařené a oloupané mandle a opět lehce osmahněte.
  5. Přidejte zeleninový vývar, kmín, koriandr, skořici a zázvor.
  6. Osolte a opepřete podle chuti.
  7. Polévku povařte asi 15 minut, dokud mandle nezměknou.
  8. Pomocí mixéru nebo tyčového mixéru rozmixujte polévku dohladka.
  9. Poté ji můžete případně přecedit přes jemný sítko, aby byla hladší.
  10. Podávejte teplou a můžete ji ozdobit nastrouhanou mandlí nebo bylinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *