8. 4. 2025
Autor: Michaela Srncová
Magrorova polévka s lilky
zdroj: Recepty 24/7

Pokuste se připravit lahodnou a‌ zdravou⁣ magrorovou polévku s lilky dle tradiční ⁢receptury. Tato chutná pokrm je bohatým zdrojem vitamínů ⁢a minerálů, které⁤ posílí⁤ vaše zdraví. Sledujte jednoduché kroky a dejte svému jídelníčku nový rozměr‍ s tímto lahodným receptem.

Suroviny

  • 2 středně velké lilky
  • 1 ​cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 ‍brambory
  • 1 mrkev
  • 1 ‌lžíce olivového⁤ oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička kmínu
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • sůl‌ a pepř‌ podle chuti
  • čerstvá petrželka na ozdobu

Postup

  1. Lilky oloupejte a nastrouhejte na⁢ tenké plátky.
  2. Cibuli, česnek, brambory a ​mrkev oloupejte a nakrájejte na drobné kousky.
  3. Na pánvi rozehřejte olivový olej a máslo a osmahněte na něm cibuli s‍ česnekem a kmínem.
  4. Přidejte ⁣nakrájené brambory a mrkev a nechte chvíli restovat.
  5. Přidejte‍ nastrouhané lilky,⁣ zalijte zeleninovým vývarem a nechte vařit ⁤asi 20 minut, dokud není zelenina⁣ měkká.
  6. Přidejte‌ majoránku a⁤ dochuťte solí a pepřem podle⁤ chuti.
  7. Pokud máte mixér, polévku rozmixujte⁢ na krémovou konzistenci. Jinak můžete použít tyčový mixér nebo polévku nechat tak,⁢ jak je.
  8. Před podáváním ozdobte nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *