24. 1. 2024
Autor: Roman Žák
Luční čokoládový dezert
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte dokonalý dezert na završení svého jídla? Vyzkoušejte recept na úžasný luční čokoládový dezert. Tato lahodná kombinace čokolády a ovocných chutí vás nadchne. Vytvořte si svěží a sladkou chuť s tímto jednoduchým a rychlým receptem. Připravte si lahodnou vrstvu jemné čokolády a dochuťte ji ovocnými přísadami podle svého výběru. Užijte si tu nebeskou sladkost a udělejte si z klasického dezertu nezapomenutelný zážitek.

Suroviny

  • 200 g hořké čokolády
  • 100 ml smetany na šlehání
  • 50 g moučkového cukru
  • 50 g másla
  • 50 ml mléka
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • 10 g želatiny
  • 100 g sušených jahod
  • 100 g sušených malin
  • 100 g sušených borůvek

Postup

  1. Nejdříve rozpusťte čokoládu nad vodní lázní.
  2. V jiném hrnci smíchejte smetanu, moučkový cukr, máslo, mléko a vanilkový extrakt. Zahřívejte na mírném ohni, dokud se vše nerozpustí.
  3. Želatinu namočte do studené vody a nechte nabobtnat.
  4. V směsi se smetanou a cukrem rozmíchejte želatinu, dokud se úplně nerozpustí.
  5. Pak přidejte rozpuštěnou čokoládu a důkladně promíchejte, dokud nedostanete hladkou směs.
  6. Na dno skleniček, které použijete k podávání, rozložte sušené jahody, maliny a borůvky.
  7. Zalijte směsí čokolády a surovin, tak aby všechny ovoce bylo překryto čokoládou.
  8. Dezert nechte vychladnout a ztuhnout v lednici nejméně 2 hodiny.
  9. Před podáváním můžete dezert ozdobit čerstvými jahodami nebo malinami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *