21. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Lubja bi Zait je tradiční palestinské jídlo, které spojuje lahodné chutě papriky a oliv. Skvělá kombinace barev, chutí a vůní, která rozhodně potěší vaše chuťové buňky. Podívejte se na recept, jak jednoduše připravit tuto lahodnou pochoutku.
Suroviny:
- 4 papriky (červené, žluté nebo oranžové)
- 100 g oliv (černé nebo zelené, podle chuti)
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- olivový olej
- sůl, pepř
- čerstvý petržel
Postup:
- Nejprve si předehřejeme troubu na 200°C.
- Papriky omyjeme, rozkrojíme na poloviny a vyklopíme semínka.
- V misce smícháme olivový olej, prolisovaný česnek, nakrájenou cibuli a nakrájené olivy.
- Papriky naplníme směsí z oliv a cibule a posypeme najemno nasekanou petrželí.
- Papriky dáme do zapékací mísy, zakápneme trochou olivového oleje a posypeme solí a pepřem.
- Přiklopíme a pečeme asi 30 minut, dokud nejsou papriky měkké.
- Hotové papriky podáváme teplé jako přílohu nebo samostatný pokrm.