21. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Lubja bi Zait – papriky s olivami
zdroj: Recepty 24/7

Lubja bi Zait je tradiční palestinské jídlo, které spojuje lahodné chutě papriky a oliv. Skvělá kombinace barev, chutí a vůní, která rozhodně potěší vaše chuťové buňky. Podívejte se na recept, jak jednoduše připravit tuto lahodnou pochoutku.

Suroviny:

  • 4 papriky (červené, žluté nebo oranžové)
  • 100 g oliv (černé nebo zelené, podle chuti)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • čerstvý petržel

Postup:

  1. Nejprve si předehřejeme troubu na 200°C.
  2. Papriky omyjeme, rozkrojíme na poloviny a vyklopíme semínka.
  3. V misce smícháme olivový olej, prolisovaný česnek, nakrájenou cibuli a nakrájené olivy.
  4. Papriky naplníme směsí z oliv a cibule a posypeme najemno nasekanou petrželí.
  5. Papriky dáme do zapékací mísy, zakápneme trochou olivového oleje a posypeme solí a pepřem.
  6. Přiklopíme a pečeme asi 30 minut, dokud nejsou papriky měkké.
  7. Hotové papriky podáváme teplé jako přílohu nebo samostatný pokrm.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *