6. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
Losos s teriyaki omáčkou.
zdroj: Recepty 24/7

Tento lahodný recept na losos s teriyaki omáčkou je skvělou volbou pro milovníky japonské kuchyně. Kombinace čerstvého lososa, sladké a slané teriyaki omáčky a aromatických bylinek vytváří dokonalou chuťovou explozi. Zkuste ho připravit doma a okusit autentické japonské gurmánské zážitky.

Suroviny

  • 2 filety lososa
  • 4 lžíce teriyaki omáčky
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 1 lžička sezamového oleje

Postup

  1. Smíchejte teriyaki omáčku, med, sójovou omáčku, nasekaný česnek, černý pepř a sezamový olej v mělké misce.
  2. Lososové filety opláchněte pod tekoucí vodou a osušte je papírovým ubrouskem.
  3. Namáčejte lososové filety do připravené teriyaki marinády a nechte je v ní asi 30 minut marinovat v ledničce.
  4. Předehřejte troubu na 200°C.
  5. Lososové filety položte na plech vyložený pečicím papírem.
  6. Pečte lososa v předehřáté troubě asi 12-15 minut, nebo dokud není maso lososa propečené a jemně křehké.
  7. Na konci pečení můžete lososa přelít zbývající marinádou a dokončit pečení hořčičnou glazírou pro větší chuť.
  8. Servírujte lososa s vašimi oblíbenými přílohami, například rýží a zeleninou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *