1. 12. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na lososa s brusinkovou glazurou, která dodá rybě pikantní a osvěžující chuť. Skvělá kombinace sladkého a kyselého, která okouzlí vaše chuťové buňky. S tímto receptem si jistě uděláte radost nejen vy, ale i vaši hosté. Sledujte návod a připravte si tento lahodný pokrm snadno a rychle.
Suroviny
- 4 porce lososa
- 1/2 šálku brusinek
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce hořčice
- 2 lžíce sójové omáčky
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Losos omyjeme, osušíme a mírně osolíme a opepříme.
- V misce smícháme brusinky, med, hořčici a sójovou omáčku.
- Glasurou potřeme losos a necháme minimálně 30 minut odležet.
- Losos s glazurou pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 15-20 minut, dokud losos nezíská zlatavou barvu.
- Podáváme s přílohou dle vlastní chuti a ozdobíme brusinkami.