24. 3. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Chuťový zážitek se peruánským jídlem lomo saltado s rýží. Ochutnejte lahodné kombinace grilovaného masa, zeleniny a rýže v jednom pokrmu. Získejte recept a připravte si exotickou chuť Peru doma!
Suroviny
- 400 g hovězího masa (řez lomo)
- 1 cibule
- 1 rajče
- 1 paprika
- 2 stroužky česneku
- 1 limeta
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- Peperoncino podle chuti
- Sůl a pepř
Postup
- Nejprve nakrájejte maso na tenké proužky a osolte, opepřete a kořením kmínem a paprikou.
- Na rozpáleném oleji osmažte maso dozlatova a přidejte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte nakrájenou papriku a rajče a nechte chvíli podusit.
- Přidejte sójovou omáčku, peperoncino a šťávu z limety.
- Osvěžte solí a pepřem a dochuťte podle potřeby.
- Servírujte s vařenou rýží.