19. 10. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tradiční peruánské jídlo – Lomo saltado s hranolkami! Tento chutný pokrm kombinuje kousky masa s cibulí, rajčaty a hranolkami, ozdobený nádhernou paletou exotických chutí. Podívejte se, jak snadno si ho můžete připravit doma a okusit pravou peruánskou kuchyni. Buďte kuchařem ve své vlastní kuchyni a užijte si lahodný Lomo saltado!
Suroviny
- 500g hovězího masa (např. hovězí svíčková)
- 2 cibule
- 3 rajčata
- 1 červená paprika
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička koření aji amarillo nebo kari
- 4 brambory
- sůl, pepř, olej
Postup
- Nejprve si připravíme hranolky. Brambory oloupeme, nakrájíme na hranolky a smažíme v horkém oleji do zlatova. Osolíme a odložíme stranou.
- Maso nakrájíme na proužky a osolíme a opepříme.
- V pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm maso spolu s prolisovaným česnekem.
- Přidáme nakrájenou cibuli a papriku a dusíme do měkka.
- Poté přidáme nakrájená rajčata a necháme chvíli provařit.
- Na závěr přidáme sójovou omáčku a koření aji amarillo nebo kari a promícháme.
- Suroviny necháme chvíli spolu propojit a podáváme s připravenými hranolkami.