8. 12. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Lomo saltado con arroz
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte peruánskou specialitu – Lomo saltado s ⁢rýží. Tento lahodný pokrm spojuje výrazné‍ chutě ⁤hovězího masa, zeleniny a rýže. Podívejte​ se,‌ jak​ snadno si připravit​ tento exotický pokrm doma!

Suroviny:

  • 500 ‍g hovězího⁣ masa, nakrájeného na proužky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule, nakrájená na půlkolečka
  • 2 rajčata, nakrájená na osminky
  • 1‌ žlutá paprika, nakrájená na‌ pruhy
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce ⁤octa
  • 1 lžička kmínu
  • Šťáva z 1 limetky
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Na pánvi rozpalte olej a osmažte maso dozlatova. Pak‍ ho vyndejte z pánve.
  2. Do pánve přidejte cibuli a restujte do změknutí. Poté přidejte rajčata, papriky a ‌česnek a smažte dalších pár minut.
  3. Vraťte maso zpět do pánve ​a zalijte omáčkou, octem a kmínem. ‌Promíchejte a ​restujte dalších pár minut.
  4. Podle chuti osolte ​a ​opepřete. ‍Nakonec přidejte limetkovou šťávu a promíchejte.
  5. Servírujte s vařeným rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *