19. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Linguine s vongolem a chřestem je lahodné italské jídlo, které spojuje čerstvé mořské plody s pikantní chřestem. Tento recept je ideální volbou pro milovníky mořských plodů a exotických ingrediencí. Vychutnejte si ho jako hlavní chod nebo jako luxusní večeři s partnerem. S naším receptem na Linguine s vongolem a chřestem si jistě získáte srdce každého gurmána!
Suroviny
- 400 g linguine
- 500 g vongolí (klíčníkový mořský plž)
- 200 g čerstvého chřestu
- 4 stroužky česneku
- červený pepř
- olivový olej
- sůl
- čerstvý petržel
Postup
- Nejprve očistěte a opláchněte vongole.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte na plátky nakrájený česnek.
- Přidejte vongole a chřest, osolte a přidejte mletý červený pepř podle chuti.
- Ve velkém hrnci osolte vodu a přiveďte k varu.
- Přidejte linguine a vařte podle pokynů na obalu, než budou al dente.
- Přidejte uvařené linguine do pánve s vongole a chřestem a promíchejte.
- Přidejte na jemno nasekanou petržel a dochuťte podle potřeby solí a pepřem.
- Servírujte a můžete posypat čerstvě nastrouhaným parmezánem.