19. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
Linguine s vongolem a chřestem
zdroj: Recepty 24/7

Linguine s vongolem a chřestem je lahodné italské jídlo, které spojuje čerstvé mořské plody s pikantní chřestem. Tento recept je ideální volbou pro milovníky mořských plodů a exotických ingrediencí. Vychutnejte si ho jako hlavní chod nebo jako luxusní večeři s partnerem. S naším receptem na Linguine s vongolem a chřestem si jistě získáte srdce každého gurmána!

Suroviny

  • 400 g linguine
  • 500 g vongolí (klíčníkový mořský plž)
  • 200 g čerstvého chřestu
  • 4 stroužky česneku
  • červený pepř
  • olivový olej
  • sůl
  • čerstvý petržel

Postup

  1. Nejprve očistěte a opláchněte vongole.
  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte na plátky nakrájený česnek.
  3. Přidejte vongole a chřest, osolte a přidejte mletý červený pepř podle chuti.
  4. Ve velkém hrnci osolte vodu a přiveďte k varu.
  5. Přidejte linguine a vařte podle pokynů na obalu, než budou al dente.
  6. Přidejte uvařené linguine do pánve s vongole a chřestem a promíchejte.
  7. Přidejte na jemno nasekanou petržel a dochuťte podle potřeby solí a pepřem.
  8. Servírujte a můžete posypat čerstvě nastrouhaným parmezánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *