3. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vychutnejte si lahodný recept na italské těstoviny Linguine s vongole. Jednoduché a přesto elegantní jídlo přináší kombinaci svěže uvařených mušlí v bílém víně, česneku, oleji a česnekové omáčce. Linguine al dente se dokonale sladí s chutí mořských plodů a vytváří neodolatelnou kombinaci v jednom talíři. Nejenže je tento recept rychlý a snadný, ale také garantuje oslnivou chuťovou explozi. Navíc mušle jsou bohatým zdrojem bílkovin a minerálů, takže si s tímto jídlem naskytne zdravě a chutně. Vyzkoušejte tento italský poklad a udělejte si radost svému podnebí, rodině a přátelům!
Linguine s vongole
Suroviny
- 500 g linguine těstovin
- 1 kg živých vongole mušlí
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 1 šalotka, nasekaná
- 1 chilli paprička, nasekaná (volitelné)
- Čerstvý petržel, nasekaný
- 125 ml bílého vína
- Olivový olej
- Sůl a pepř
Postup
- Ve velkém hrnci osolte vodu a přiveďte ji k varu.
- V menším hrnci ohřejte olivový olej a přidejte česnek, šalotku a chilli papričku. Smažte je na středním ohni, dokud nezačnou vonět.
- Přidejte vongole mušle a bílé víno. Přikryjte hrnec a vařte, dokud se mušle neotevřou (asi 5-7 minut). Pokud se nějaké mušle neotevřou, vyhoďte je.
- V momentě, kdy voda ve velkém hrnci s těstovinami začne vroucí, přidejte těstoviny a vařte je podle pokynů na obalu, dokud nejsou al dente.
- Mezitím, když jsou mušle hotové, odložte pár mušlí na ozdobu a zbývající ponechte v hrnci, ale vyléjte nadbytečnou šťávu, kterou mušle uvolnily.
- Přidejte čerstvý petržel do hrnce s mušlemi a osolte a opepřete podle chuti.
- Odceděné těstoviny přidejte do hrnce s mušlemi a promíchejte, aby se těstoviny propojily s omáčkou.
- Přeneste na talíře a ozdobte mušlemi, které jste si ponechali.
- Servírujte ihned a můžete podávat s plátky citronu pro osvěžující chuť.