29. 7. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Linguine s rajčaty a bazalkou je lahodné italské jídlo, které si zamilujete. Vychutnejte si čerstvé rajčata a aromatickou bazalku ve spojení s lahodnými linguine těstovinami. Tento recept je rychlý a jednoduchý, ideální na rychlý oběd nebo večeři. Užijte si lahodnou chuť Itálie!
Suroviny:
- 300 g linguine těstovin
- 400 g čerstvých rajčat, nakrájených na kostičky
- 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
- čerstvá bazalka
- olivový olej
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
- parmazán (volitelně)
Postup:
- V hrnci s osolenou vroucí vodou uvařte linguine podle návodu na obalu. Poté sceděte vodu a nechte stranou.
- Na pánvi si rozehřejte olivový olej a přidejte nakrájený česnek. Smažte ho, dokud nezačne vonět.
- Poté přidejte nakrájená rajčata a nechte dusit asi 5-7 minut, dokud se rajčata nerozvaří.
- Přidejte do rajčat na jemno nakrájenou bazalku a promíchejte. Nechte chvíli vařit, aby se příchutě propojily.
- Přidejte uvařené linguine do omáčky z rajčat a dobře promíchejte, aby se vše spojilo.
- Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Servírujte posypané nasekanou bazalkou a parmazánem.