28. 3. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Linguine s rajčatovou omáčkou je jednoduchý, ale lahodný italský recept, který si zamilujete. Linguine jsou delikátní těstoviny podávané s bohatou omáčkou z čerstvých rajčat, bylinek a olivového oleje. Tento recept je skvělou volbou pro rychlý a chutný oběd nebo večeři. Vyzkoušejte ho ještě dnes a pochutnejte si na lahodném italském pokrmu!
Suroviny
- 400 g linguine těstovin
- 500 g rajčat
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
- sůl
- pepř
- čerstvá bazalka
Postup
- Na pánvi si osmahněte rozmačkaný česnek na olivovém oleji.
- Přidejte oloupaná rajčata nakrájená na menší kousky a poduste je asi 15 minut, dokud nezměknou.
- Přidejte na kostičky nakrájenou bazalku a nechte chvilku povarit.
- Vodu svařte a uvařte linguine těstoviny podle návodu na obalu. Poté je sceďte.
- Přendejte uvařené těstoviny do omáčky, promíchejte a osolte a opepřete podle chuti.
- Smetanou nebo parmesanem můžete omáčku ještě zjemnit.
- Po nakrájení doporučujeme omáčku podávat s čerstvým pečivem.