7. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
Linguine s krevetami a citronem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento jednoduchý a osvěžující recept na linguine s krevetami a citronem. Kombinace syrových krevet a čerstvého citronu vytváří lahodnou a lehkou omáčku, která zaručeně okouzlí vaše chuťové buňky. Tento pokrm je ideální pro rychlý a chutný oběd nebo večeři. Sledujte tento recept a staňte se šéfkuchařem ve své vlastní kuchyni!

Suroviny:

  • 300g linguine těstovin
  • 250g krevet
  • 2 stroužky česneku
  • 1 citron
  • čerstvý petržel
  • extra panenský olivový olej
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Na pánvi si na troše olivového oleje opečeme nakrájený česnek a krevety, které jsme předtím očistili a zbavili střeva.
  2. V mezičase uvaříme linguine těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu.
  3. Citron dobře omyjeme a nastrouháme si z něj trochu citronové kůry.
  4. Když jsou krevety hotové, přidáme k nim nastrouhanou citronovou kůru a trochu šťávy z citronu.
  5. Osolíme, opepříme a zamícháme.
  6. Když je těstovina hotová, odcedíme ji a přidáme k ní krevety s citronem.
  7. Vše dobře promícháme a můžeme přidat nasekanou petržel pro lepší chuť a vůni.
  8. Na závěr můžeme ještě přidat trochu olivového oleje a dochutit podle chuti.
  9. Podáváme teplé a můžeme posypat petrželí nebo nastrouhaným parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *