7. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento jednoduchý a osvěžující recept na linguine s krevetami a citronem. Kombinace syrových krevet a čerstvého citronu vytváří lahodnou a lehkou omáčku, která zaručeně okouzlí vaše chuťové buňky. Tento pokrm je ideální pro rychlý a chutný oběd nebo večeři. Sledujte tento recept a staňte se šéfkuchařem ve své vlastní kuchyni!
Suroviny:
- 300g linguine těstovin
- 250g krevet
- 2 stroužky česneku
- 1 citron
- čerstvý petržel
- extra panenský olivový olej
- sůl
- pepř
Postup:
- Na pánvi si na troše olivového oleje opečeme nakrájený česnek a krevety, které jsme předtím očistili a zbavili střeva.
- V mezičase uvaříme linguine těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu.
- Citron dobře omyjeme a nastrouháme si z něj trochu citronové kůry.
- Když jsou krevety hotové, přidáme k nim nastrouhanou citronovou kůru a trochu šťávy z citronu.
- Osolíme, opepříme a zamícháme.
- Když je těstovina hotová, odcedíme ji a přidáme k ní krevety s citronem.
- Vše dobře promícháme a můžeme přidat nasekanou petržel pro lepší chuť a vůni.
- Na závěr můžeme ještě přidat trochu olivového oleje a dochutit podle chuti.
- Podáváme teplé a můžeme posypat petrželí nebo nastrouhaným parmazánem.