11. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Linguine carbonara s pancettou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na italskou klasiku – Linguine carbonara s pancettou. Tento lahodný pokrm spojuje jemné těstoviny s křupavou pancettou, smetanovým sýrem a vajíčky. Připravte si skvělou večeři plnou chuti a užijte si autentické italské jídlo přímo u vás doma. S naším receptem na Linguine carbonara s pancettou si určitě pochutnáte!

Suroviny

  • 250g linguine těstovin
  • 200g pancetty
  • 3 středně velká vejce
  • 50g parmazánu
  • Čerstvě mletý pepř
  • Sůl

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme nakrájenou pancettu na drobné kousky, dokud nebude křupavá.
  2. V míse rozklepneme vejce, přidáme nastrouhaný parmazán a promícháme.
  3. V kastrolu uvaříme těstoviny dle návodu na obalu, odcedíme je a necháme stranou trochu vařicí vody.
  4. Přidáme těstoviny k pancettě na pánvi a promícháme, poté smícháme s vejci a parmazánem.
  5. Pokud je směs příliš hustá, přilijeme trochu vařící vody z těstovin.
  6. Přidáme sůl a pepř podle chuti a podáváme ihned. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *