19. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
Linguine carbonara s pancettou.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na italskou klasiku – Linguine carbonara s pancettou. Tento jednoduchý, ale chutný pokrm spojuje voňavou pancettu s krémovou omáčkou z vajec, sýra pecorino a čerstvě uvařených nudlí linguine. Bude to jistě hit na vašem jídelníčku! Sledujte náš recept a připravte si skvělé jídlo!

Suroviny

  • 250g linguine těstovin
  • 100g pancetty
  • 2 vejce
  • 50g parmezánu
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Na pánvi osmažte nakrájenou pancettu, dokud není křupavá. Odstavte stranou.
  2. V hrnci uvařte linguine těstoviny podle návodu na obalu. Po uvaření je sceďte, ale zachovejte trochu vody z vaření.
  3. V míse smíchejte vejce, nastrouhaný parmezán a vařicí vodu z těstovin, dokud nevznikne krémová omáčka.
  4. Přidejte uvařené těstoviny do mísy s omáčkou a dobře promíchejte.
  5. Přidejte osmaženou pancettu a opepřete podle chuti.
  6. Sójte těstoviny na talíře a posypte dalším parmezánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *