18. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
Linguine alle vongole
zdroj: Recepty 24/7

Linguine alle vongole je‌ lahodný italský recept na čerstvé linguine s ‌křehkými mušlemi v bílém​ vinném omáčce. Tento jednoduchý, ale‍ elegantní pokrm je oblíbený pro svou bohatou⁣ a chutnou ‌kombinaci mořských plodů a těstovin. Vyzkoušejte tento recept a okusíte lahodný⁣ chuťový zážitek přímo ​z Itálie.

Suroviny

  • 300g linguine
  • 500g slaných mušlí vlastníků
  • 4 stroužky česneku, nakrájené na plátky
  • 1 červená‍ paprika, nakrájená⁢ na kostky
  • 1/2 čajové lžičky ⁤mletého ⁤červeného pepře
  • 1/2 šálku bílého vína
  • čerstvě‌ nasekaná ⁣petrželka na ozdobení
  • sůl⁢ a ‍pepř podle‌ chuti

Postup

  1. Ve velkém hrnci přiveďte osolenou⁤ vodu k varu a ⁣uvařte linguine ‍podle návodu na obalu.
  2. V dalším hrnci zahřejte trochu olivového oleje⁢ a⁣ opečte česnek a papriku, dokud nezačnou voňe.
  3. Přidejte mušle a ‍zalijte bílým vínem. Zakryjte hrnec a vařte, dokud⁣ se mušle ‌neotevřou⁤ (asi 5-7 ⁤minut).
  4. Odstavte mušle a odstraňte ty, které se neotevřely. Dochutíme ​mletým červeným pepřem a pepřem.
  5. Procedíme uvařené linguine​ a smícháme ⁢je s mušlemi a omáčkou. Podávejte s ​nasekanou ‍petrželkou ⁤na ozdobu. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *