4. 11. 2023
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Tento skvělý recept na lilek se sójovou nádivkou vás zaručeně osloví. Lilek je pečený tak dlouho, až získá křupavou slupku a svěží chuť. Sójová nádivka dodá pokrmu výraznou a nasycující chuť. Vyzkoušejte tento zdravý a chutný recept ještě dnes!
Suroviny
- 1 lilek
- 100 g sušené sójové nádivky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička koření dle chuti (např. bylinky, paprika, kurkuma)
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Lilek omyjeme, zbavíme konců a podélně rozkrojíme.
- Vnitřek lileku vydlabeme lžičkou tak, aby vznikla dutina pro nádivku.
- Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme.
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a zpěníme na něm cibuli a česnek.
- Přidáme sušenou sójovou nádivku a koření dle chuti. Promícháme a restujeme asi 5 minut.
- Nádivkou naplníme vydlabaný lilek.
- Lilek položíme do pekáčku a posypeme solí a pepřem.
- Přikryjeme a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut, dokud není lilek měkký.
- Podáváme teplý jako hlavní jídlo nebo přílohu.