5. 11. 2023
Autor: Roman Žák
Liégeois – dezert s kávovou pěnou.
zdroj: Recepty 24/7

Liégeois je lahodný dezert, který společně kombinuje dvě pochoutky – kávu a pěnu. Tento recept vám ukáže, jak si doma připravit dokonalý Liégeois, který vás okouzlí svou bohatou a krémovou texturou. Své chuťové buňky si zde přijdou na své milovníci kávy, kteří ocení silnou a intenzivní chuť, kterou tato sladká pochoutka nabízí. Dopřejte si trochu luxusu a vychutnejte si tento vynikající dezert plný konzistencí, které lákají ke každému dalšímu soustu.

Suroviny

  • 50 g kvalitní čokolády (např. hořké)
  • 2 lžíce instantní kávy
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce cukru
  • 100 ml mléka
  • 2 vejce
  • šlehačka a čokoládové kuličky na ozdobení

Postup

  1. Rozpusťte čokoládu ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Nechte vychladnout.
  2. Smíchejte instantní kávu se smetanou a polovinou cukru. Ušlehejte do tuha.
  3. V oddělené míse ušlehejte bílky se zbylým cukrem do tuha.
  4. Do smetanové směsi postupně vmíchejte rozpuštěnou čokoládu a mléko.
  5. Přidávejte do směsi postupně bílky a vše lehce promíchejte šlehačkou, aby se vše spojilo a vznikla pěna.
  6. Rozdělte pěnu do skleniček a nechte v lednici minimálně 2 hodiny ztuhnout.
  7. Před podáváním ozdobte šlehačkou a čokoládovými kuličkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *