5. 11. 2023
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Liégeois je lahodný dezert, který společně kombinuje dvě pochoutky – kávu a pěnu. Tento recept vám ukáže, jak si doma připravit dokonalý Liégeois, který vás okouzlí svou bohatou a krémovou texturou. Své chuťové buňky si zde přijdou na své milovníci kávy, kteří ocení silnou a intenzivní chuť, kterou tato sladká pochoutka nabízí. Dopřejte si trochu luxusu a vychutnejte si tento vynikající dezert plný konzistencí, které lákají ke každému dalšímu soustu.
Suroviny
- 50 g kvalitní čokolády (např. hořké)
- 2 lžíce instantní kávy
- 200 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce cukru
- 100 ml mléka
- 2 vejce
- šlehačka a čokoládové kuličky na ozdobení
Postup
- Rozpusťte čokoládu ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Nechte vychladnout.
- Smíchejte instantní kávu se smetanou a polovinou cukru. Ušlehejte do tuha.
- V oddělené míse ušlehejte bílky se zbylým cukrem do tuha.
- Do smetanové směsi postupně vmíchejte rozpuštěnou čokoládu a mléko.
- Přidávejte do směsi postupně bílky a vše lehce promíchejte šlehačkou, aby se vše spojilo a vznikla pěna.
- Rozdělte pěnu do skleniček a nechte v lednici minimálně 2 hodiny ztuhnout.
- Před podáváním ozdobte šlehačkou a čokoládovými kuličkami.