22. 10. 2023
Autor: Roman Žák
Letní zeleninový ratatouille
zdroj: Recepty 24/7

Tento ​lahodný recept na letní zeleninový ratatouille je ideální pro využití⁣ sezonních zelenin.‌ Kombinace ⁤rajčat, ⁢cukety, baklažánu ‌a papriky vytváří chutnou a barevnou ‌směs. Tento pokrm je bohatý na​ vitamíny a vlákninu, a díky ⁢jednoduchému přípravnému procesu ⁤je skvělou volbou ⁤pro ⁤rychlý⁢ a zdravý oběd nebo večeři. Vyzkoušejte tento ‌letní ratatouille a přineste​ do svého jídelníčku osvěžující letní chuť. ‍

Suroviny

  • 2 lilek
  • 1 cuketa
  • 2 papriky⁤ (červená,⁤ žlutá nebo zelená)
  • 1 ⁢cibule
  • 3 rajčata
  • 2 stroužky ⁢česneku
  • 4 ‍lžíce ⁢olivového oleje
  • 1 lžička ‌sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na⁤ rozpáleném olivovém oleji osmahněte ⁣na pánvi nakrájenou cibuli ​do ​zlatova.
  2. Přidejte na kostky nakrájený⁢ lilek, cuketu, papriky a pokrájené rajčata.⁢ Promíchejte.
  3. Přidejte prolisovaný česnek, sušený oregano, tymián,⁤ sůl a pepř podle chuti. Promíchejte.
  4. Povařte zeleninu na​ mírném plameni asi 20 minut, dokud nezměkne.
  5. Hotové⁣ letní ‍zeleninové ratatouille ‍můžete​ podávat teplé nebo studené jako přílohu ke ‍grilovanému masu, rybám nebo jen tak s chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *