21. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Lepší baklava s oříšky.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na lepší baklavu s oříšky, která vám rozhodně umocní chuťové pohár. Naučte se, jak připravit tradiční orientální sladkost s křehkými vrstvami těsta a lahodnou oříškovou náplní. S touto recepturou si doma můžete vychutnat dokonalou chuť a vůni této lahodné pochoutky. Buďte kuchařem ve vlastní kuchyni a nechte se unést vůní Orientu!

Suroviny

  • 450 g plátkového lístkového těsta
  • 200 g mletých vlašských ořechů
  • 100 g mletých lískových ořechů
  • 150 g másla
  • 150 g krupicového cukru
  • 1 lžička skořice
  • ½ lžičky hřebíčku
  • 250 ml vody
  • 200 g medu

Postup

  1. Nejprve rozehřejte troubu na 180°C.
  2. Smíchejte mleté ořechy, cukr, skořici a hřebíček.
  3. Roztavte máslo a postupně ho vmíchejte do směsi s ořechy.
  4. Na plech vyložený pečicím papírem položte 4 pláty těsta, každý potřete máslem a náplní s ořechy.
  5. Pokračujte takto, dokud nedosáhnete požadované výšky.
  6. Zbylá pláty těsta nakrájejte na menší kousky a vrstvění zakončete jimi. Potěpte je máslem.
  7. Pečte v troubě asi 30 minut, dokud těsto nezhnědne a ořechová vrstva neztuhne.
  8. Mezitím si připravte sirup smícháním vody a medu a přiveďte k varu. Poté vařte asi 5 minut.
  9. Hotovou baklavu zalijte horkým sirupem a nechte ji vychladnout alespoň 4 hodiny.
  10. Poté můžete baklavu krájet na čtverečky nebo plátky a podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *