21. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lenivou verzi oblíbeného kebabu plněnou chutnou zeleninou. Tento recept je rychlý, snadný a ideální na každodenní večeři. Podívejte se na postup a udělejte si vlastní chutné kebaby doma!
Suroviny:
- 400 g mletého masa (hovězí nebo kurecí)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 rajče
- 1 zelená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 mrkev
- 1 lžička mleté papriky
- sůl, pepř
- 1 lžíce majoránky
- 4 plátky slaniny
Postup:
- Cibuli a česnek nakrájejte na drobné kostky a osmahněte na pánvi s olejem.
- Přidejte mleté maso, orestujte a dochuťte solí, pepřem a mletou paprikou.
- Očištěte a nakrájejte zeleninu na menší kousky.
- Na těsto položte plátek slaniny a na něj dejte lžíci směsi z masa.
- Přidejte dovnitř trochu nakrájené zeleniny a posypejte majoránkou.
- Zabalte do tvaru kebabu a zapečte ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 20 minut.
- Podávejte s bylinkovým jogurtem nebo salátem.