16. 3. 2025
Autor: Eva Komárková
Lazanje s rajčaty a tuňákem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné recept na italské lazanje s ‍rajčaty a tuňákem. Tento jednoduchý a‍ chutný pokrm jistě potěší celou rodinu. Sledujte náš krok za krokem průvodce a připravte ​si lahodnou večeři plnou chutí a ‍vůní. ⁢

Suroviny

  • 250 g sušených ‌listů lasagne‍
  • ⁢ 2 rajčata, nakrájená na tenké plátky
  • 1 plechovka tuňáka v⁢ oleji, sceděné
  • 500⁤ g ricotty
  • 1 cibule, nasekaná ⁢
  • 2⁣ stroužky česneku, nasekané
  • ‍ 400‌ g rajčatové omáčky
  • 1⁣ lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti
  • 100 g‍ strouhaného sýra

Postup

  1. V hrnci osolte vodu​ a⁣ přiveďte k​ varu. Vařte lasagne‌ listy asi 8-10 minut, nebo podle návodu na obalu.‌ Odstavte, sceděte a⁢ propláchněte studenou vodou.
  2. Na pánvi‍ rozehřejte olivový olej a osmahněte⁣ cibuli a⁢ česnek,​ dokud nezměknou. Přidejte ‌rajčatovou omáčku a tuňáka. Vařte asi 5 minut,‌ dokud se omáčka zahřeje. Kořte solí a pepřem. ⁢
  3. ‌ Do zapékací mísy dejte vrstvu lasagne listů, potom ‍ricottu a rajčatovou směs.⁤ Opakujte tento postup, dokud nevyčerpáte všechny suroviny. Lahodně zasypte strouhaným sýrem.
  4. Zakryjte zapékací mísu⁤ a dejte ji⁢ do předehřáté trouby ‍na 180 stupňů Celsia. ⁣Pečte asi⁢ 30-35 minut, dokud neztuhne a sýr neztuhně.
  5. Nechte chvíli vychladnout a podávejte​ teplé s ‌čerstvým chlebem nebo salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *