12. 12. 2024
Autor: Eva Komárková
Lazanje s Bolognese omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na italské klasické jídlo – lahodné lazane s bohatou Boloňskou omáčkou. Tento tradiční recept zahrnuje vrstvení těstovin, omáčky a sýra, které se pečou v troubě a vytvářejí dokonalou kombinaci chutí. Užijte si bohatou a chutnou lahůdku s Boloňskou omáčkou již dnes!

Suroviny

  • 250 g lasagne listů
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 400 g rajčatové omáčky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • sůl a pepř podle chuti
  • 250 g ricotty (nahradit možno tvarohem)
  • 100 g strouhaného parmezánu

Postup

  1. Na pánvi osmahněte cibuli a česnek na troše oleje.
  2. Přidejte mleté maso a smažte, dokud není zrnité.
  3. Přilijte rajčatovou omáčku, přidejte oregano, sůl a pepř. Vařte na mírném ohni asi 20 minut.
  4. Vymažte zapékací misku olejem a vložte vrstvu bolognese omáčky.
  5. Přidejte vrstvu lasagne listů, ricotty a parmezánu. Postup opakujte, dokud nedojdete surovin.
  6. Poslední vrstvu zakončete omáčkou a parmezánem.
  7. Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut, dokud není vrchní vrstva zlatavá.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *