12. 12. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na italské klasické jídlo – lahodné lazane s bohatou Boloňskou omáčkou. Tento tradiční recept zahrnuje vrstvení těstovin, omáčky a sýra, které se pečou v troubě a vytvářejí dokonalou kombinaci chutí. Užijte si bohatou a chutnou lahůdku s Boloňskou omáčkou již dnes!
Suroviny
- 250 g lasagne listů
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 400 g rajčatové omáčky
- 1 lžička sušeného oregana
- sůl a pepř podle chuti
- 250 g ricotty (nahradit možno tvarohem)
- 100 g strouhaného parmezánu
Postup
- Na pánvi osmahněte cibuli a česnek na troše oleje.
- Přidejte mleté maso a smažte, dokud není zrnité.
- Přilijte rajčatovou omáčku, přidejte oregano, sůl a pepř. Vařte na mírném ohni asi 20 minut.
- Vymažte zapékací misku olejem a vložte vrstvu bolognese omáčky.
- Přidejte vrstvu lasagne listů, ricotty a parmezánu. Postup opakujte, dokud nedojdete surovin.
- Poslední vrstvu zakončete omáčkou a parmezánem.
- Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut, dokud není vrchní vrstva zlatavá.