27. 9. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Lazanje Bolognese – tradiční italské jídlo plné chutí a vůně. Dokonale propletené vrstvy šťavnatého masa, sýru a čerstvé těstoviny, zalité lahodnou omáčkou bolognese. Připravte si tento neodolatelný recept a užijte si skvělou večeři plnou radosti a spokojenosti. S naším jednoduchým návodem se vám to povede snadno a rychle. Určitě se od vás bude chtít nabídnout další porce!
Recept na Lazanje bolognese
Suroviny
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 cibule, nadrobno posekaná
- 2 stroužky česneku, rozdrcené
- 400 g konzervovaných rajčat
- 2 lžíce protlaku
- 250 ml smetany ke šlehání
- 200 g sušených lasagní
- 200 g mletého sýra
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- V hrnci osmahněte na oleji cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte mleté maso a smažte, dokud nezejde veškerá syrovost.
- Přidejte konzervovaná rajčata a protlak a promíchejte.
- Chvíli povařte a poté přidejte smetanu. Dochutíme solí a pepřem.
- Lazaně vařte v osolené vodě podle návodu na obalu, nebo použijte čerstvé.
- Nakonec začněte vrstvit. Na dno zapékací mísy dejte trochu bolognesového omáčky, následně vrstvou lasagní. Pokračujte střídáním omáčky a lasagní, až vytvoříte poslední vrstvu lasagní, na kterou posypte mletý sýr.
- Dávejte zapékat do předehřáté trouby na 180°C po dobu 30 minut nebo dokud vrchní vrstva nezezlátna a lasagne jsou propečené.
- Podávejte a pochutnávejte si!