1. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na italskou klasiku – lazanje s bohatou a chutnou boloňskou omáčkou. Krok za krokem vytvoříte dokonalou vrstvenou lahůdku, která zaručeně potěší všechny milovníky těstovin. Závistivé pohledy a spokojené žaludky jsou zaručeny! Nenechte si ujít tento skvělý recept na lazanye s boloňskou omáčkou. Suroviny:
- 500g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 800g boloňské omáčky
- 200g másla
- 200g mouky
- 1l mléka
- 150g strouhaného sýra
- čerstvý bazalka a oregano
- sůl, pepř, olej
- 250g sušených lasagní plátů
Postup:
- Na pánvi osmahneme na oleji cibuli a česnek, přidáme mleté maso a opékáme dozlatova.
- Přidáme boloňskou omáčku a necháme provařit.
- V hrnci si připravíme bílou omáčku – rozpustíme máslo, přidáme mouku a zpěňujeme. Postupně za stálého míchání přilijeme mléko a vaříme do zhoustnutí. Dochutíme solí, pepřem a mletým oreganem.
- Do zapékací mísy nejprve nalejeme trochu boloňské omáčky, pak na ni pokládáme sušené lasagne pláty. Opět nalisujeme boloňskou omáčku, zakryjeme pláty a na ně nalijeme bílou omáčku.
- Postup opakujeme, dokud nemáme všechny suroviny spotřebované.
- Zakončíme vrstvou bílé omáčky a posypeme strouhaným sýrem.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30-40 minut, dokud není sýr zlatavě hnědý.