3. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Lazaně s ricottou a špenátem.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné italské recept na lazane s bohatou vrstvou ricotty a čerstvého špenátu. Tato chutná kombinace těstovin, sýra a zeleniny určitě potěší jak vaše chuťové buňky, tak i celou rodinu. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si lahodné lahůdky již dnes.

Suroviny:

  • 250g lasagnette těstovin
  • 200g čerstvého špenátu
  • 250g ricotty
  • 50g strouhaného parmazánu
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 cibule, jemně nasekaná
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 400g rajčatové omáčky
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  2. Přidejte na jemno nakrájený špenát a nechte chvíli dusit, dokud se špenát zmenší.
  3. Přidejte ricottu a smíchejte dohromady. Omáčku osolte a opepřete podle chutí.
  4. V menší pekáči nebo zapékací misce vytvořte vrstvy: nejprve těstoviny, poté ricotta se špenátem a opakujte, dokud nemáte všechny suroviny spotřebované.
  5. Na vrchní vrstvu nasypte strouhaný parmazán a zalijte rajčatovou omáčkou.
  6. Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut, dokud těstoviny nejsou měkké a vrchní vrstva je lehce zlatá.
  7. Po vyndání z trouby nechte chvíli odpočinout a pak podávejte. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *