9. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte jednoduchý a chutný recept na lahodné lazane? Vyzkoušejte naši lahodnou variantu lazane s čerstvými rajčaty a krémovou mozzarellou. Tento jednoduchý a rychlý recept vás okouzlí svou svěžestí a bohatou chutí. Připravte si těstoviny a vrstvěte je s plátky čerstvých rajčat a krémovou mozzarellou. Poté stačí lazane pouze zapéct a vychutnávat si dokonalou kombinaci chutí. S naším osvědčeným receptem na lazane s rajčaty a mozzarellou si jistě získáte srdce nejen své rodiny, ale i přátel.
Suroviny
- 250g lasagne těstovin
- 500g rajčat (čerstvá nebo konzervovaná)
- 250g mozzarella sýra
- 1 velká cibule, nakrájená na drobné kousky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného oregána
- 1 lžička sušené bazalky
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme nakrájenou cibuli. Osmažíme, dokud se cibule nedočervena.
- Přidáme nasekaný česnek a rajčata. Rozmixujeme tykvičky spolu s rajčaty. Přidáme sušené oregano a bazalku. Osborne osolíme a opepříme.
- Přivedeme směs k varu a vaříme na mírném ohni po dobu 15-20 minut. Měli bychom získat hustou rajčatovou omáčku.
- Mezitím si připravíme lasagne těstoviny dle návodu na obalu. Uvaremé je al dente. Poté je opláchneme studenou vodou.
- Nyní přichází na řadu vrstvení. Vezmeme zapékací mísi a na dno položíme jednu vrstvu lasagne těstovin.
- Nalijeme část rajčatové omáčky a rozložíme plátky mozzarelly. Pokračujeme ve vrstvení, dokud nemáme všechny suroviny vyčerpány.
- Poslední vrstvou by měla být rajčatová omáčka a plátky mozzarelly na vrchu.
- Zapékací mísu přikrýváme a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C. Pečeme asi 25-30 minut, dokud sýr neztuhne a nezačne se zlatě zbarvovat.
- Lazaně necháme chvíli odpočinout před podáváním, aby se ztuhlé vrstvy lépe samy poskládaly.
- Podáváme teplé a můžeme ozdobit čerstvým bazalkovým lístkem.