21. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné recept na lasagne s náplní z ricotty, která oslní vaše chuťové buňky! Křehké těstoviny se spojují s bohatou náplní z italského sýru ricotta a dalších lahodných ingrediencí, což vytváří dokonalou kombinaci chutí. Zkuste tento recept a rozmazlete se lahodností italské kuchyně přímo u vás doma!
Suroviny
- 500 g lazanií
- 300 g ricotty
- 100 g špenátu
- 100 g uzeného tofu
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400 ml rajčatového protlaku
- 100 g strouhaného parmazánu
- sůl, pepř, oregano
Postup
- Na pánvi osmahneme na oleji jemně nakrájenou cibuli a stroužky česneku. Přidáme na kousíčky nakrájené tofu a osmahneme dozlatova.
- Přidáme na kousíčky nakrájený špenát a zhruba 5 minut restujeme. Osolíme, opepříme a přidáme malý špet oregana.
- Přidáme ricottu a promícháme do hladka. Odstavíme z ohně.
- Na dno zapékací mísy nalijeme trochu rajčatového protlaku a rozprostřeme ho. Položíme vrstvu sušených lazanií.
- Nalijeme část nádivky z ricotty a tofu. Navršíme opět rajčatovým protlakem a posypeme parmazánem.
- Pokračujeme střídavě vrstvením lazanií, nádivky a rajčatového protlaku, dokud nemáme vše spotřebované.
- Poslední vrstvu zakončíme posypáním parmazánem. Zakryjeme a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 30 minut. Nakonec odhalíme a dopečeme zhruba 10 minut, dokud povrch nezezlátne.
- Podáváme teplé. Dobrou chuť!