21. 11. 2024
Autor: Zbyněk Pospíšil
Lazaně s hovězím masem a ricottou
zdroj: Recepty 24/7

Objavte klasický recept na lazaně s hovězím masem a ricottou, který osloví každého milovníka italské kuchyně. Naše lazaně kombinují bohatou a šťavnatou vrstvu hovězího masa s krémovou a jemnou texturou ricotty, což přináší dokonalou harmonii chutí. V tomto receptu vás krok za krokem provedeme přípravou této oblíbené domácí pochoutky, která se stane hitem vašeho stolu. Přineste si kus Itálie domů s tímto neodolatelným jídlem, ideálním pro rodinné večeře nebo sváteční shromáždění.

Suroviny

  • 9 lasagnových plátů (předvařených nebo pro rychlou přípravu)
  • 500 g hovězího mletého masa
  • 250 g ricotty
  • 1 velká cibule, nakrájená
  • 3 stroužky česneku, nadrcené
  • 800 g rajčatového protlaku
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 150 g mozzarelly, nastrouhané
  • 100 g parmazánu, nastrouhaného
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce sušeného oregána
  • 1 lžička sušené bazalky
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Postup

  1. V hluboké pánvi na olivovém oleji zpěňte cibuli dozlatova, přidejte česnek a mleté maso. Restujte, dokud není maso dobře propečené.
  2. Přidejte rajčatový protlak, hovězí vývar, oregáno a bazalku. Osolte a opepřete podle chuti. Vařte na mírném ohni asi 20 minut, dokud směs nezhoustne.
  3. Ve velké nádobě připravte střídající se vrstvy lasagní, masové směsi a ricotty. Celý postup opakujte, dokud nevyčerpáte veškeré suroviny, zakončete vrstvou masové směsi.
  4. Na vrch rozprostřete mozzarellu a paremazán.
  5. Předehřejte troubu na 180°C a pečte lasagne 30–40 minut, než se povrch krásně zazlátne a sýr roztaje.
  6. Než podáváte, nechte lasagne alespoň 10 minut odpočinout, aby se snadněji krájely.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *