15. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Naše recept na lahodné a nadýchané lasagne s bohatou boloňskou omáčkou je jistým ohromením vašich chuťových pohádkov. Sýtě našlapané plátky těstovin se vrství s výborně pikantní omáčkou z mletého masa, rajčat a bylinek. Nenechte si ujít toto dokonalé spojení italské klasiky a bohaté chuti, která vaše chuťové buňky osloví. S naším receptem na lasagne s boloňskou omáčkou si dopřejete pravý italský kulinářský zážitek doma u vás v kuchyni. Buon appetito!
Suroviny
- 400 g lazane těstoviny
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 cibule, nakrájená na drobno
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 400 g krájených rajčat
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného bazalky
- sůl a pepř podle chuti
- 200 g strouhaného sýra
Postup
- Na pánvi osmahneme cibuli s prolisovaným česnekem, přidáme mleté maso a osmahneme dozlatova.
- Přidáme krájená rajčata, rajčatový protlak, oregano, bazalku, sůl a pepř. Necháme provařit 15 minut.
- V menší zapékací misce vytvoříme první vrstvu lazane těstovin, poté přidáme vrstvu boloňské omáčky a posypeme sýrem. Takto postupujeme až do vyčerpání surovin.
- Zapečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia po dobu 30 minut, dokud není sýr zlatavý a bublá.
- Hotové lasagne podáváme s čerstvou bazalkou a můžeme přidat i čerstvý petržel.