8. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Lazaně Bolognese jsou klasické italské jídlo plné bohatých a sytých chutí. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše připravit lahodné langoše, vrstvené s bohatou omáčkou Bolognese a sýrovou nádivkou. S tímto receptem si můžete vychutnat vynikající kombinaci těstovin, mletého masa a sýra, která udělá radost celé rodině. S našimi jednoduchými pokyny se stanete mistrem v přípravě těchto lahodných lahůdek.
Suroviny
- 200 g lasagní
- 400 g mletého hovězího masa
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 mrkev, nastrouhaná
- 1 lžíce olivového oleje
- 400 g rajčatového protlaku
- 200 ml hovězího vývaru
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného bazalku
- 200 g ricotty
- 100 g parmazánu, nastrouhaného
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Lasagne uvařte ve slané vodě podle návodu na obalu. Opláchněte je studenou vodou.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte mleté hovězí maso a vařte ho do hněda. Přidejte nastrouhanou mrkev a vařte dalších 5 minut.
- Přidejte rajčatový protlak, hovězí vývar, oregano a bazalku. Ochutnejte solí a pepřem. Vařte na mírném ohni asi 20 minut.
- Na dno zapékací mísy rozetřete trochu masové omáčky. Na to položte jednu vrstvu lasagní. Poté nanesete další vrstvu masové omáčky. Postup opakujte, dokud nemáte všechny suroviny spotřebované.
- Na vrch poslední vrstvy lasagní nanesete ricottu a posypte parmazánem.
- Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 30 minut, dokud lazane nejsou zlatavé a bublající.
- Nechte chvíli vychladnout, poté podávejte a lahve se strouhaným parmazánem.