8. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
Lazaně Bolognese
zdroj: Recepty 24/7

Lazaně Bolognese jsou klasické italské jídlo plné bohatých a sytých chutí. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše připravit lahodné langoše, vrstvené s bohatou omáčkou Bolognese a sýrovou nádivkou. S tímto receptem si můžete vychutnat vynikající kombinaci těstovin, mletého masa a sýra, která udělá radost celé rodině. S našimi jednoduchými pokyny se stanete mistrem v přípravě těchto lahodných lahůdek.

Suroviny

  • 200 g lasagní
  • 400 g mletého hovězího masa
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 mrkev, nastrouhaná
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 400 g rajčatového protlaku
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného bazalku
  • 200 g ricotty
  • 100 g parmazánu, nastrouhaného
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Lasagne uvařte ve slané vodě podle návodu na obalu. Opláchněte je studenou vodou.
  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  3. Přidejte mleté hovězí maso a vařte ho do hněda. Přidejte nastrouhanou mrkev a vařte dalších 5 minut.
  4. Přidejte rajčatový protlak, hovězí vývar, oregano a bazalku. Ochutnejte solí a pepřem. Vařte na mírném ohni asi 20 minut.
  5. Na dno zapékací mísy rozetřete trochu masové omáčky. Na to položte jednu vrstvu lasagní. Poté nanesete další vrstvu masové omáčky. Postup opakujte, dokud nemáte všechny suroviny spotřebované.
  6. Na vrch poslední vrstvy lasagní nanesete ricottu a posypte parmazánem.
  7. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 30 minut, dokud lazane nejsou zlatavé a bublající.
  8. Nechte chvíli vychladnout, poté podávejte a lahve se strouhaným parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *