16. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Lasagne s rajčaty – Poznejte lahodný italský tradiční pokrm. Tento recept na lasagne s rajčaty vás nadchne svým bohatým chutí. Využívá čerstvého rajčatového omáčky, vrstevnici nadýchaného těsta plněného směsí sýra a špenátu a na vrchu je pokrytá zlatavou vrstvou syrové smetany. Bude to vaše nová oblíbená večeře!
Suroviny:
- 250 g lasagní
- 500 ml rajčatového protlaku
- 400 g rajčat (oloupaných a na plátky nakrájených)
- 1 cibule (nakrájená na tenké plátky)
- 2 stroužky česneku (nakrájené na tenké plátky)
- 250 g mletého hovězího masa
- 100 g strouhaného sýru
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte mleté maso a smažte ho, dokud není kompletně uvařené.
- Přidejte rajčatový protlak a nakrájená rajčata.
- Osolte a opepřete podle chuti a nechte omáčku povařit asi 15 minut, aby se spojily chutě.
- Mezitím uvařte lasagně podle návodu na obalu a nechte je okapat.
- Vhodnou zapékací formu vymažte olejem a vložte do ní jednu vrstvu lasagní.
- Nalijte na něj polovinu připravené rajčatové omáčky a posypte částí strouhaného sýra.
- Pokračujte další vrstvou lasagní, omáčkou a sýrem. Opakujte tento postup, dokud nemáte všechny suroviny spotřebované.
- Zapněte troubu na 180 °C a lasagne pečte asi 25–30 minut, dokud sýr na vrchu nezezlátne a omáčka začne bublat.
- Vyjměte z trouby a nechte chvíli odpočinout. Pak můžete lasagne podávat a jíst.