20. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodné italské lasagne plněné pestem a rajčaty. Tato pikantní a sýrová chuť společně s dokonalou konzistencí těstovin Vás rozhodně nadchne! Naučte se, jak připravit toto skvělé jídlo k obědu či večeři a rázem se přenesete do malé italské trattorie. Sledujte krok za krokem náš recept a překvapte své blízké tímto lahodným pokrmem. Buon appetito!
Suroviny
- 250 g lasagní
- 400 g rajčat
- 200 g pesta
- 200 g tuhého sýra
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
- sůl a pepř
Postup
- Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli a česnek na olivovém oleji.
- Přidáme oloupaná a nakrájená rajčata a dusíme je do měkka. Osolíme a opepříme podle chuti.
- Vymažeme zapékací mísu olejem a na dno ji položíme vrstvu lasagní.
- Přidáme vrstvu rajčatové směsi a potřeme pestem.
- Opakujeme, dokud máme ingredience k dispozici.
- Posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme v troubě předem rozehřáté na 180°C asi 30 minut.
- Po upečení necháme chvilku odpočinout a pak můžeme podávat.